Wy wszyscy mnie nie znacie, ale jestem zwolennikiem recyklingu i ponownego wykorzystywania materiałów... i podczas usprawniania mojego życia, napełniłem pudła rzeczami, które wciąż nadają się do użytku i przekazałem te pudła do sklepów z używanymi rzeczami, aby rzeczy mogły wrócić do obiegu. Jednak ten wątek koncentruje się na niektórych materiałach budowlanych, które leżały wokół, kiedy kupiłem ten dom... mianowicie, cztery betonowe filary i deska 2" x 12". Być może filary były pierwotnie przeznaczone do budowy tarasu, a może poprzedni właściciele tego domu chcieli wzmocnić dom w niektórych miejscach, kto wie? Nie chciałem wyrzucać filarów, ponieważ są warte pieniądze, ale chciałem je usunąć z drogi, nie zagracając jednej z moich szop... więc wpadłem na ten pomysł, aby zrobić z nich ławkę ogrodową, używając przyciętej deski jako siedziska.
View attachment 61649
View attachment 61650
View attachment 61651
To zabawne pomyśleć, że ta ławka była pierwszym projektem, który podjąłem tutaj, na starej hacjendzie, tylko po to, aby pozbyć się tych rzeczy, lol. Ale to bardzo ładna ławka, często na niej siedzę, kiedy chcę zrobić sobie krótką przerwę od pracy w ogrodzie lub oglądać zachód słońca na zachodzie. Te zdjęcia są datowane, duża część tego złomu i tych starych fragmentów pni drzew została spalona w kamiennym kręgu ognia, który zrobiłem, lub wrzucona do kosza na śmieci. Ale jeśli kiedykolwiek będę potrzebował filarów do wzmocnienia mojego domu w nagłym wypadku, wystarczy, że odwrócę tę deskę i chwycę filary, lol. Pomalowałem deskę i filary na leśną zieleń, aby lepiej wtopiły się w drzewa... i mój dom, który ostatecznie będzie miał leśnozielone listwy i listwy przypodłogowe (białe ściany zewnętrzne dla odbicia, pożądana cecha w upale letniego pustynnego lata).
P.S. Hmm, w pewnym sensie te ułożone filary przypominają mi greckie kolumny, które widzimy w wątku wakacyjnym, lol...